VALLÁS / Judaika kategória termékei
Zsidóság, identitás, történelem

Zsidóság, identitás, történelem

Kiadás:

h. n., 1992

Kiadó:

T-Twins Kiadó

Kategóriák:

Judaika Magyar történelem

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

193 p.

Kötésmód:

papír

ISBN:

9637977155

tartalom:

A magyarországi politikai változások új megvilágításba helyezték az itteni zsidóság problémáit. 1989-et követően megszűnt az a külső cenzurális nyomás, amely a "zsidókérdés", a zsidó identitás és az antiszemitizmus problémáinak nyilvános megvitatását lehetetlenné tette. Oldódni látszanak az öncenzúra reflexei is. Különféle zsidó szervezetek, s különféle zsidó kiadványok adnak ma már teret annak, hogy a magyarországi zsidók átgondolják a zsidósághoz való viszonyukat, a zsidó identitás sokféle változatának belső eltéréseit és hasonlóságait. Ugyanakkor megjelent a nyílt politikai antiszemitizmus is. Az antiszemitizmus is többféle változatban lépett fel. Ma már találkozunk e nézetek populista, "népnemzeti" és keresztény-úri kifejtésével egyaránt. Kötetünk aktualitását ez az új helyzet adja.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!