SZÉPIRODALOM / Magyar irodalom kategória termékei
A gazdag szegények

: A gazdag szegények

Kiadás:

Budapest, 1958

Kiadó:

Szépirodalmi Könyvkiadó

Kategóriák:

Magyar irodalom Regény, elbeszélés

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

Jókai Mór válogatott művei

Terjedelem:

311 p.

Kötésmód:

egészvászon

tartalom:

A mű, Jókai nagyszabású meséje a múlt század második felében világvárossá terebélyesedő Budapestről, az itt élő "gazdag szegényekről", vagyis a Zöld paradicsom lakóiról és a "szegény gazdagokról", az előkelő villák, paloták lelki szegényeiről szól. Aki nem olvasta a regényt, az is biztosan hallotta már Szüköl Makár, Paczal János vagy Kapor Ádám uram nevét. Ismeri a történetet, hogy amikor a "szép Diego" a gyönyörű grófkisasszony helyett a grófnőt veszi feleségül, a grófkisasszony örökre eltűnik a felső tízezer kegyetlen világából, hogy munkájából élő, tisztességes varrólányként kezdjen új életet. A kalandos életű főhősök mellett tucatnyi kitűnően megformált epizodista is felbukkan a regényben: árusok, iparosok, rendőrök, vasutasok, gonosz háziurak és szőrösszívű végrehajtók - magyarán a születő nagyváros névtelen hősei.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!