SZÉPIRODALOM / Magyar irodalom kategória termékei
A karthausi

: A karthausi

Kiadás:

Budapest, 1871

Kiadó:

Ráth Mór

Kategóriák:

Magyar irodalom Regény, elbeszélés

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

593 p.

Kötésmód:

egészvászon

tartalom:

"A karthausi azért játszódik külföldi környezetben, mivel Eötvös benne a maga korának legidőszerűbb kérdésével, a kapitalista társadalom valóságával kíván foglalkozni, márpedig ezt a fejletlen magyar állapotok közt ábrázolnia még lehetetlen. Ahhoz, hogy a harmincas évek végén a polgári forradalom teremtette világ távlatait tisztázhassa, nem választhat még hazai témát..... A karthausi épp azért emelkedik a szentimentális, "privát" módon "világfájdalmas" regények átlaga fölé, mert a csalódás, a kiábrándultság gyökereit nem csupán a személyes sorsban, hanem a társadalmi valóságban is megmutatni igyekszik. A szerelmi kiábrándulás, az emberi jellemben való csalódás mögé Eötvös odarajzolja a nép mély csalódását is. Eötvös A karthausiban egyrészt bemutatni, ábrázolni kívánja a kapitalistát, másrészt bíráló, elmélkedő megjegyzéseket fűz a kapitalizmus jelenségeihez. Az előbbi feladatot Dufey alakjával oldja meg, az utóbbit pedig a regényébe szőtt, számos gondolati, reflexív elemmel."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!