SZÉPIRODALOM / Magyar irodalom kategória termékei
A Seregek Ura. Erdélyi káprázat

: A Seregek Ura. Erdélyi káprázat

Kiadás:

Stockholm, 1998

Kiadó:

Erdélyi Könyv Egylet

Kategóriák:

Magyar irodalom Regény, elbeszélés

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

Erdély Kövei

Terjedelem:

300 p.

Kötésmód:

karton

ISBN:

9197203815

tartalom:

˝Csanád levele Zilahról, 1849. március 18-án. A Kedves Anyánk áthúzva és Drága testvéreimre javítva, ami egyrészt jelzi a sietséget, másrészt elárulja, hogy nem volt bőviben a papirosnak. Először s meglehet utoljára írok levelet haza - igen, mert Honvéd vagyok annál a zászlóaljnál mely nem volt tűzben, de az ellenséggel szemközt áll Sz(kihúzva)nál hová is, bár a többi előttünk is titok, délután indítanak bennünket. Kedves mindnyájan! Fájdalomtelt kebellel válok meg tőletek, mert Anyánk beleegyezése nélkül mentem el hazulról ám mégis örömsugár csillog szememben, mivel hiszem, hogy Hazám oltalmára teszem le életemet. Édes Erazmuszom, veled a véletlen összehozhat még, összehozhat itt avagy máshol, de Édes Anyám megengedjen s legyen szíves egyszer-egyszer rám emlékezni, mert ha én valahol csak egy hetet is maradok, tudatom. Addig is szerencsét és boldogulást kívánok mindenkinek. Görgényi Csanád Honvéd a 67. számú (most tudtam meg) zászlóaljnál. P. S. ha ide Zilahra küldenék a levelet, barátom apjának háza 735. szám, onnan elküldik utánunk, mert együtt vagyunk az alispán Bálint Fiával is.˝ (Részlet a regényből)

Állapot:

használt, de jó állapot

Ár:

800 Ftrendelhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!