SZÉPIRODALOM / Magyar irodalom kategória termékei
Apokrif

: Apokrif

Kiadás:

Bukarest (Bucuresti), 1979

Kiadó:

Kriterion Könyvkiadó

Kategóriák:

Magyar irodalom Regény, elbeszélés

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

136 p.

Kötésmód:

egészvászon

tartalom:

Az Apokrif cím alatt összeállt négy írásműben a történelmiség, az egymást követő korok, illetve erdélyi problematika mellett közös: a fikció. Nem a közismert mesefikció; jelöljük inkább fiktív jelzővel az eljárást, mely a valósághűség mikesi örökségéhez ragaszkodva, csak a formai keretre vonatkozik. Lászlóffy Csaba vállalkozásában nem a kitaláláson van a főhangsúly, hanem annak rekonstruálásán, ami megtörtént vagy dokumentumok szellemében megtörténhetett. A játék mértéktartó, sehol sem bizarr; a kötöttség nagyobb. Az értékgyártás pillanatig sem homályosítja el itt az értékmentést: az egyéni tartás, a lelkierő, a megmaradásért való küzdelem konkrét példáit az író történelmi adatokból (források alapján) illeszti össze, forrasztja eggyé költői és erkölcsi asszociációinak kötőanyagával.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!