SZÉPIRODALOM / Magyar irodalom kategória termékei
Egy m. kir. százados bizalmas feljegyzései

: Egy m. kir. százados bizalmas feljegyzései

Kiadás:

Budapest, 1981

Kiadó:

Magvető Kiadó

Kategóriák:

Magyar irodalom Regény, elbeszélés

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

Rakéta Regénytár

Terjedelem:

327 p.

Kötésmód:

papír

tartalom:

A fiktív napló írója nemes Dereng Ádám, magyar királyi százados, aki nem vesz tudomást tényleges környezetéről, még mindig a királyi honvédség tisztikara tagjának tartja magát, akinek alapvető feladata, hogy a 316-os magaslatot az utolsó leheletéig védje. Ez a bizonyos magaslat a napló jelenidejében szülei kastélya és annak parkja, amelyben ugyan jelenleg a helyi Közakarat Mezőgazdasági Termelőszövetkezet központi irodája székel, de amelyről az egyetlen örökös sohasem mondott le. Udvarosként szolgál a kastély körül, jól végzi munkáját, még jutalmat is kap augusztus huszadikán. Bensejében azonban semmi közösséget nem vállal környezetével, álomvilágában minden személy sajátos szerepet játszik. Az öreg András továbbra is az ő tiszti szolgája és a kelekótya Sanyi meg a Kitti kutya századának tagjai; kötelességük halálig védeni a körletet. A napló elsősorban önigazolás, hogy mindig helyesen járt el, tiszti esküjéhez hű maradt. Valójában szánalmas kis élet volt az övé: tisztté avatása után nem sokkal a fronton találja magát, s az összeomlás után egy soha el nem követett gyilkosság miatt előbb halálra, majd 15 évi börtönre ítélik. Frigid felesége elhagyja, kisfia meghal, lányához semmi sem fűzi. Volt ludovikás barátai árulók lesznek, vagy nem tiszthez méltóan illeszkednek be az új társadalomba. A napló hűségesen beszámol rögeszméjének fokozódásáról, elméje elborulásáról.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!