SZÉPIRODALOM / Magyar irodalom kategória termékei
Élő népballadák

: Élő népballadák

Illusztrátor:

Kiadás:

Budapest, 1943

Kiadó:

Magyar Műsorközpont

Kategóriák:

Magyar irodalom Néprajz Népköltészet

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

157 p.

Kötésmód:

papír

tartalom:

"Útjára bocsátom e könyvecskét és szorongva figyelem sorsát. Vajon megtalálja-e az utat a magyar emberek lelkéhez? Megfelel-e annak a célnak, amelyre szántam: magyar szellemet, dalt, táncot, mozgást közvetíteni a város és falu életébe? Megérezteti-e a magyar Múlt és Jelen, súlyos kérdéseit és csak néha derűs óráit? ...
Az idő majd megfelel ezekre a kérdésekre; arra is: születik-e ezek nyomán új ballada, új játékforma, megmozdul-e az alkotni vágyás a névtelen magyarban?
Valamikor hiba csúszott be a magyar játékalkotásba: idegen levegő, amit idegen dal, játékforma, tánc, stb. hozott közénk. Az élményre vágyó magyar lélek nem ítélkezett elég szigorúan a betolakodott idegen kultúrforma felett. Ma ez az idegen forma mérgével beoltott művészet sokakban megbénította a magyar szellemű alkotni tudást. A ma művésze sokszor idegen műveket fogad el alapul, nem a magyart, mert a magyart meg sem érti: sajnos, ez lett idegen előtte. Az ilyen művész magyart már azért sem alkothat, mert hiányzik nála a magyar alkotás előfeltétele: a magyarságtudat. Alakjait nem tudja magyarul mozgatni, énekeltetni, mert az alkotó maga sem ismeri az érzések magyar kifejező lehetőségét. Az ősi formákat a falu őrizte napjainkig, és a ma megtalált darabkák csak sejtetik a csodálatos múltat, amelyet könnyelműen szinte pusztulni hagytunk."

Állapot:

használt, de jó állapot

Ár:

1 500 Ftrendelhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!