TÖRTÉNELEM / Magyar történelem kategória termékei
A SZIT. A Szakszervezeti Ifjúmunkás- és Tanoncmozgalom, 1945-1950

A SZIT. A Szakszervezeti Ifjúmunkás- és Tanoncmozgalom, 1945-1950

Szerkesztő:

Kiadás:

Budapest, 1985

Kiadó:

Kossuth Könyvkiadó

Kategóriák:

Magyar történelem Kommunizmus

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

375 p., ill.

Kötésmód:

karton

ISBN:

9630926385

tartalom:

"A felszabadulás utáni ifjúsági mozgalmak történetét bemutató dokumentumsorozat második kötete a munkásifjúság rétegszervezete, a Szakszervezeti Ifjúmunkás- és Tanoncmozgalom történetét követi nyomon. A kötet első része az első szakszervezeti ifjúsági csoportok megalakulásáról közöl dokumentumokat, szól az ifjúmunkás csoportok országos szintű szervezéséről, politikai, kulturális és sporttevékenységéről, az ország újjáépítéséért, a munkásifjúság egységéért, illetve az ifjúsági egység megteremtéséért vívott küzdelemről, bemutatja a SZIT harcát a tanoncok és ifjúmunkások anyagi, szociális helyzetének javításáért. Ezt követően az 1950 júniusáig, a Dolgozó Ifjúság Szövetsége megalakulásáig terjedő időszakot tekinti át, amelyben a SZIT a rétegszervezetekre épülő Magyar Ifjúság Népi Szövetsége legerősebb szervezetévé vált. A dokumentumok érzékeltetik a SZIT e nehéz korszakban elért politikai sikereit. Az események jobb megértését szolgálja a kötet bevezető tanulmánya, valamint a széles forrásbázison nyugvó jegyzetapparátus és a mutatók."

leírás:

Érvénytelen könyvtári bélyegzővel.

Állapot:

használt, de jó állapot

Ár:

2 400 Ftrendelhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!