SZÉPIRODALOM / Magyar irodalom kategória termékei
Emlék

: Emlék

Kiadás:

Budapest, 1940

Kiadó:

Magyar Élet

Kategóriák:

Magyar irodalom Vers

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

591 p.

Kötésmód:

egészvászon

tartalom:

"A Bihar megyei Újbátorpusztán született 1896-ban félig magyar, félig román parasztcsaládból, eredeti neve Árgyelán. Apja urasági cseléd, majd kulcsár. Iskoláit Nagyszalontán, a dévai tanítóképzőben és Mezőtúron végezte. 1915-ben bevonult, az orosz fronton harcolt, 1918-ban egy ideig joghallgató Debrecenben. A Tanácsköztársaság idején részt vett a felvidéki harcokban, majd Budapestre költözött. A húszas évek elején gyalog járta be az országot, 1921-ben Romániába is eljutott, ahol Fogaras várába internálták. 1923-ban Az Est-lapok munkatársa lett, 1929-ben, 1931-ben és 1933-ban Baumgarten díjat kapott. 1931-ben Párizsban járt. Eleinte részt vett a népi írók mozgalmában, a harmincas évek közepétől azonban szélsőjobboldali irányba fordult. 1944-ben nyugatra menekült, majd Romániában bújkált, 1947-ben jelentkezett, a népbíróság három évi börtönre ítélte. Témáinak: a természetnek és a szerelemnek a hagyományos világkép értelmében harmonikus egyéniséget kellett volna kifejezniük, az Erdélyi-vers egyszerűsége és összhangja mögött mégis korszerű élmények rejlettek: a modern ember érzékenysége és nyugtalansága."

leírás:

Kötése laza.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!