SZÉPIRODALOM / Magyar irodalom kategória termékei
Két választás Magyarországon. I-II. köt.

: Két választás Magyarországon. I-II. köt.

Kiadás:

Budapest, 1960

Kiadó:

Szépirodalmi Könyvkiadó

Kategóriák:

Magyar irodalom Regény, elbeszélés

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

Olcsó Könyvtár

Terjedelem:

189; 191 p.

Kötésmód:

papír

tartalom:

"Képviselőséggel álmodni - jó" - jegyezte a régi álmoskönyv az ipszilonos, eltartó birtokos, hű jobbágyot már nem öröklő, lecsúszott dzsentrik mindenkori vágyálmát. Mikszáth Kálmán magával Katánghy Menyhérttel mondatja el: hogyan választották meg furfangos módon kieszelt taktikával két ízben képviselővé. Milyen ember is ez a Katánghy Menyhért? Elég talán, ha megemlítjük, hogy szélhámosság volt már a házassága is. A legtisztább emberi érzést, a szerelmet is meghamisította fonák gondolkodássá: a karrierbe, a képzelt vagyonba szeretett bele, s nem későbbi feleségébe. Egy ravasz stikli ültette a képviselői székbe, egy jó zsíros vasútépítési panama révén tett szert vagyonra, s egy még körmönfontabb csíny juttatta újabb mandátumhoz. A hamisjátékhoz partnerek is kellenek. Katánghy Menyus a parlamentben találta meg az embereit. A parlament pedig az országnak nem lelkiismerete, hanem színháza volt, karzatán a hölgykoszorúval, talpa alatt az elsüllyedt valódi országgal. Mikszáth Kálmán kesernyés, fanyar realizmussal, az élőbeszéd megejtő közvetlenségével meséli el Katánghy Menyhértnek, ennek az úri sviháknak viselt dolgait.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!