SZÉPIRODALOM / Magyar irodalom kategória termékei
Szabadság a hó alatt vagy a Zöld könyv

: Szabadság a hó alatt vagy a Zöld könyv

Kiadás:

Budapest, 1962

Kiadó:

Szépirodalmi Könyvkiadó

Kategóriák:

Magyar irodalom Regény, elbeszélés Jókai Mór, a nagy mesemondó Romantika

Sorozat:

Jókai Mór válogatott művei

Terjedelem:

492 p.

Kötésmód:

egészvászon

tartalom:

Ezt a regényét Jókai ellenzéki állásfoglalásának feladása után írta. Témája: az orosz nép hősies, tragikus kimenetelű szabadság-mozgalma, az 1824-25-ös dekabrista felkelés.
A történet központi alakja Puskin. Regényes szerelmek keresztüzében, romantikus szabadsághősként vesz részt az eseményekben. A felkelés vezetői Gedimin herceg és kedvese, a csodálatos énekesnő: Ilmerinen Zeneida. Az ő szerepük köti össze a cselekmény valamennyi szálát. A mozgalom bukása után a résztvevőket halálbüntetés fenyegeti, ám Zeneida lélekjelenléte és a cár jóindulata következtében a költő kegyelmet kap, Gedimint pedig szibériai száműzetésre ítélik. A mű jellemábrázolása a szerző korábbi alkotásaival összehasonlítva is felszínes, de ábrázolt világa megkapó, szívesen hiszünk az írónak, mert feloldja a tragikusnak induló feszültségeket. Nem úntat, nem fáraszt - de nem is kényszerít elmélyedésre. A dekabrista felkelés leírása nem hiteles, mégis érdemes elolvasni, mert rokonszenvvel ábrázolja az orosz nép szabadságvágyát. 

Állapot:

használt, de jó állapot

Ár:

800 Ftrendelhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!