TÖRTÉNELEM / Magyar történelem kategória termékei
A magyar jóvátétel és ami mögötte van... Válogatott dokumentumok 1945-1949

A magyar jóvátétel és ami mögötte van... Válogatott dokumentumok 1945-1949

Szerkesztő:

Kiadás:

Budapest, 1998

Kiadó:

Napvilág Kiadó

Kategóriák:

Magyar történelem

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

188 p.

Kötésmód:

papír

ISBN:

9639082287

tartalom:

"A kötetet olvasva első ízben ismerkedhetünk meg azokkal az alapdokumentumokkal - jegyzőkönyvekkel, egyezményekkel -, amelyek Magyarországnak a Szovjetunióval, Csehszlovákiával és Jugoszláviával szembeni jóvátételi kötelezettségeivel foglalkoznak. Külön figyelmet érdemelnek azok az iratok - így a Csorba-tónál kötött titkos megállapodás -, amelyek a Csehszlovák Külügyminisztérium prágai archívumából kerültek elő, és amelyekkel a történetkutatók is most szembesülhetnek. Elsődleges forrásokból értesülhetünk azokról a mérhetetlen erőfeszítésekről is, amelyek árán a magyar kormány teljesítette nemzetközi kötelezettségeit olyan időszakban, amikor a háborúban lerombolt országot és lakosságát az itt tartózkodó hatalmas szovjet hadsereg ellátásában való részvétel és a Szövetséges Ellenőrző Bizottság ellátási költségeinek fedezése is sújtotta. Szinte hihetetlen, mégis történelmi tény, hogy mindennek ellenére olyan sikerek és eredmények mutatkoztak az ország újjáépítésében, amelyekre akkor Európa is felfigyelt. Az adatokban gazdag dokumentum-kötetet magyarázó jegyzetek és névmutató egészíti ki."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!