TÖRTÉNELEM / Magyar történelem kategória termékei
A pogány magyarok hitvilága

: A pogány magyarok hitvilága

Szerkesztő:

Kiadás:

Budapest, 1978

Kiadó:

Akadémiai Kiadó

Kategóriák:

Magyar történelem Mitológia Vallás vegyes Monda

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

Kőrösi Csoma Kiskönyvtár

Terjedelem:

142 p. 14 t.

Kötésmód:

papír

ISBN:

963051592x

tartalom:

A szerző összehasonlító vizsgálatok alapján ad választ arra - a tudományos világot immár 150 éve foglalkoztató - kérdésre, hogy milyen volt a pogány magyarok hitvilága. A magyar népi szellemi kultúra egyes területeinek idevágó sajátosságait összehasonlító elemzésnek veti alá: kimutatja párhuzamait a rokon népek, valamint a honfoglaló magyarokkal rokon kultúrájú népek folklórjával. A közös motívumoknak megkeresi történeti párhuzamait, majd kimutatja, hogy a magyar szellemi kultúra etnikus sajátosságai nem a honfoglalás utáni átvételek a szomszédos népektől. Ezzel a módszertani elvvel dolgozza ki a pogány magyarok egykori világképét, a természetfeletti világról alkotott felfogását, valamint a természetfeletti világgal "érintkező" emberfeletti erejű személy, a sámán alakját. Ezt az anyagot a szerző a helyszínen gyűjtötte össze a magyar nép, valamint a különböző szibériai és mongóliai népek körében.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!