TÖRTÉNELEM / Magyar történelem kategória termékei
A trianoni határok

: A trianoni határok

Kiadás:

Budapest, 1990

Kiadó:

Interedition

Kategóriák:

Magyar történelem Trianon

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

93 p.

Kötésmód:

papír

ISBN:

9630262150

tartalom:

Trianon sorsfordulónk volt, második Mohács. A magyar történelem egyik mélypontján, kényszerhelyzetben írtuk alá. A békeszerződést becikkelyezésre benyújtó akkori miniszterelnök, Teleki Pál, a parlamentben vádindítványt nyújtott be önmaga ellen, mert vétkesnek érezte magát...
Trianon témája kimeríthetetlen. Trianont a maga teljességében, komplexitásában még senki sem írta meg és egyhamar talán nem is fogja. Aligha lehet ambíciója, célkitűzése bárkinek is, hogy Trianont teljes egészében feltárja, bemutassa. A téma annyira összetett, hogy több oldalról, különböző tudományterületek felől, többféleképpen kell megvilágítani, és nem lehet lezárni, mert még mindig akad – akadhat – új mondanivaló.
Tanulmányunk – talán inkább kommentár – nem tudományos igényű munka, inkább ismeretterjesztés kíván lenni: néhány újabb megfigyeléssel hozzájárulnia Trianonról alkotott képünk sokoldalúbbá formálásához, egy korszerűbb és valósabb szintézis kialakításához.
Ma óriási az érdeklődés a magyar sorskérdések iránt, így a trianoni békeszerződés részletei iránt is. Széles olvasóközönség kezébe szánjuk tehát ezt a kis munkát, amely nem annyira történelmi eseményeket kíván felsorakoztatni – ezt megtették és megteszik a történészek –, mint inkább földrajzi, gazdasági és geopolitikai szempontok, ezek összefüggéseiből kíván adalékot nyújtani, és talán némi új szemléletet is. Az említett szempontok ugyanis eddig elég hiányosan szerepeltek Trianon irodalmában. De hozzátartoznak azokhoz az ismeretekhez, amelyekre ma a széles közvéleménynek, a „kiművelt emberfőknek” szükségük van.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!