TÖRTÉNELEM / Magyar történelem kategória termékei
Honnan jöttünk? Elméletek a magyarok őshazájáról

: Honnan jöttünk? Elméletek a magyarok őshazájáról

Kiadás:

Budapest, 1992

Kiadó:

Új Mandátum Könyvkiadó

Kategóriák:

Magyar történelem

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

459 p.

Kötésmód:

papír

ISBN:

9637476088

tartalom:

"Történelmének egy bizonyos szakaszában Minden nép felteszi magának azt az egyszerűnek látszó kérdést: Honnan jöttünk? Kik vagyunk? Nem volt ez másképp a magyarság történetében sem, csak a válasz nehezebb, mint Európa más népei körében. Míg a körülöttünk élő népeknek jószerével csak időutazást kell tenni a múltba, addig a mi bölcsőnk térben is máshol ringott. A nyolcvanas évek végén, Cleveland-ben részt vettem egy magyar őstörténeti találkozón, ahol belső-ázsiai utjaim eredményeiről számoltam be. A kongresszus után tizenöten elhatároztuk, hogy összefoglaljuk mindazon nézeteket; amelyek a magyarság eredetével foglalkoznak. Hazai kutatóink nemigen vállalkoztak e téma boncolgatására, hiszen köztudott, hogy itthon nem jó szemmel néztek az e téma körül kutakodókra. A tizenöt önként vállalkozóból tizennégyen a lelkesedésig jutottak el: jómagam pedig megírtam a kötetet. Olvasóim bizonyára csodálkozni fognak, hogy hányan és hányszor foglalkoztak származásunkkal néha meglepő eredeti gondolatokat fogalmazva meg; fiataljaink pedig jó, ha kettőről hallottak. Célom volt bemutatni azt a sokszínű palettát, amit az őstörténetünkről vallott gondolatokból állítottam össze. Mindegyiknek megvan a saját logikája és mindegyik tartalmazza a valóság egy részét. Ezért mindegyik elgondolás tiszteletre és továbbgondolásra méltó. Remélem, hogy e kötet az utánam járó generációknak ötletet és kedvet ad a további kutatásokhoz, anélkül, hogy a "másképpgondolkodás" hátrányos következményeit végig kelljen szenvedniük."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!