TÖRTÉNELEM / Magyar történelem kategória termékei
Amerikai béketervek a háború utáni Magyarországról. Az Egyesült Államok Külügyminisztériumának titkos iratai 1942-1944

Amerikai béketervek a háború utáni Magyarországról. Az Egyesült Államok Külügyminisztériumának titkos iratai 1942-1944

Szerkesztő:

Kiadás:

Gödöllő, 1992

Kiadó:

Typovent

Kategóriák:

Magyar történelem Második világháború Trianon

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

258 p., ill.

Kötésmód:

papír

ISBN:

9630293250

tartalom:

"Három héttel a Pearl Harbor elleni japán támadás után, 1941. december 28-án Roosevelt elnök egy speciális külügyi tanácsadó bizottság megszervezéséhez járult hozzá a State Department kebelén belül. A testület feladata a világ, ezen belül Európa és a Duna völgye háború utáni új rendjének kidolgozása volt. E munka keretében 1944 végéig a bizottság szakértői több tízezer oldalnyi iratanyagot "gyártottak". A Magyarországgal foglalkozó tényfeltáró tanulmányok, tanácskozások és javaslatok terjedelme mintegy 800-1000 oldal. Ezek többsége a trianoni határok igazságosabbá tételével és Erdély státuszával, kisebb része pedig a tervezett kelet-európai államszövetséggel, valamint Magyarország belső demokratizálásával foglalkozik. A szerkesztő, Romsics Ignác ennek a mindeddig ismeretlen anyagnak az egyharmadát, a legfontosabbnak ítélt iratokat rendezte kötetbe. A dokumentumokat bevezető tanulmány, jegyzetek, mutatók és a határjavaslatokat tartalmazó eredeti amerikai térképvázlatok egészítik ki. A bevezetés választ ad arra is, hogy az amerikai elképzelések hogyan és miért szenvedtek vereséget 1945-46-ban."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!