TÖRTÉNELEM / Magyar történelem kategória termékei

: "Kik érted haltak, szent Világszabadság!" A negyvennyolcas honvéd hadsereg katonaforradalmárai

Kiadás:

Budapest, 1977

Kiadó:

Magvető Kiadó

Kategóriák:

Magyar történelem Hadtörténelem

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

Magvető zsebkönyvtár

Terjedelem:

483 p.

Kötésmód:

papír

ISBN:

9632708717

tartalom:

"Témánkat eddig nem dolgozták fel. De a szabadságharc katonai története sincs alaposan feltárva" - írja a szerző, aki gyakran hangoztatja, hogy nem 1948-49 hadtörténelméről ír, hanem "...a császári-királyi tisztikar honvéddé és forradalmárrá vált tisztjeiről..." Különböző tételeket állít fel, s ezeket igen szuggesztíven, nagyon sok forrás felhasználásával igyekszik bizonyítani. Egyik legfőbb tétele, hogy a magyar honvédség felállításában, ütőképes hadsereggé szervezésében döntő szerepet játszottak a "régi" tisztek, mégpedig nemcsak a született magyarok, hanem osztrákok, németek és más nemzethez tartozók is. E tétel igazságát számos meggyőző példával illusztrálja, így például a nem magyar tisztek (köztük számos vértanú) forradalmi hűségét, azok republikánus gondolkodásával magyarázza. A másik alapvető tétele, hogy "1948-49-ben Magyarországon nem nemzetek harcoltak egymás ellen, hanem a magyar haladó erők vezetésével forradalom és ellenforradalom vívta egymással nagy csatáját.

Állapot:

használt, de jó állapot

Ár:

600 Ftrendelhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!