TÖRTÉNELEM / Magyar történelem kategória termékei
Küskarácsontól sülvester estig. Egy botra rótt középkori székely kalendárium és egyéb rovásírásos emlékeink

: Küskarácsontól sülvester estig. Egy botra rótt középkori székely kalendárium és egyéb rovásírásos emlékeink

Kiadás:

Budapest,

Kiadó:

Múzsák Közművelődési Kiadó

Kategóriák:

Magyar történelem Nyelvészet

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

213 p.

Kötésmód:

papír

ISBN:

963563059x

tartalom:

"A gondolatok beszéd formájában történő közlése, továbbadása társadalmi szempontból nélkülözhetetlen, de a kapott információ tartós megőrzésére nem alkalmas. Az emberiség fejlődése során az "adattárolás" számos technikai megoldáshoz vezetett. Ennek egyik legősibb formája az írás, amely hatalmas fejlődésen ment keresztül. Segítségével tanulunk, tervezünk, alkotunk, és nem utolsósorban visszapillantunk a régmúlt idők kultúrájára, történelmére. Ékírásos agyagtáblák, kőbe vésett hieroglifák, papírusztekercseken levő írások, fába, kőbe vésett rovásírások beszélnek évezredek kultúrájáról, társadalmáról, társadalmi viszonyairól. Megelevenednek előttünk a bibliai események, a rabszolgatartók, az uralkodók és elnyomottak élete, és mindezekkel együtt maga az ember. Ha a ma embere felfigyel a történelmi eseményekre és érdeklődése tevékeny visszapillantásra serkenti, elsőként az egyes korszakok írásával találja magát szembe. Ha korábban nem is gondolt rá, most újabb, izgalmas kérdések merülhetnek fel benne. Milyen írással és hogyan írták rá, most újabb, izgalmas kérdések merülhetnek fel benne. Milyen írással és hogyan írták ezeket? Van-e közük a mai írásunkhoz? Hogyan fejthetők meg és mit mondanak el még azon kívül, amit egy ókori leletekből álló kiállítás bemutathatja?"

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!