TÖRTÉNELEM / Magyar történelem kategória termékei
Magyar-lengyel kapcsolatok a második világháborúban

: Magyar-lengyel kapcsolatok a második világháborúban

Kiadás:

Budapest, 1976

Kiadó:

Zrínyi Katonai Kiadó Kossuth Könyvkiadó

Kategóriák:

Magyar történelem Második világháború Lengyelország

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

447 p.

Kötésmód:

egészvászon

ISBN:

9633266254

tartalom:

"Godó Ágnes könyve legendáktól mentesen mutatja be azt a segítséget, amelyet a magyar uralkodó körök angolszász orientációjú szárnya nyújtott a burzsoá lengyel politikai, katonai ellenálláshoz. A varsói felkelés történetébe ágyazva részletesen taglalja a II. magyar tartalék hadtest tisztjeinek, katonáinak magatartását. Emléket állít azoknak a magyaroknak, akik együtt harcoltak a felkelt lengyel néppel. Befejezésül mindenre kiterjedően ismerteti azokat az antifasiszta, forradalmi kapcsolatokat, amelyek a háború befejező szakaszában alakultak ki. Tájékoztat, egyebek között Fodor Zoltán, Visontai Ilona, Kilián György küldetéséről, Tóth József, Szőnyi Márton és mások, felderítő és partizántevékenységéről. Ez a fölöttébb gazdag történeti és politikai anyagot tartalmazó könyv nemcsak új ismereteket foglal magában, hanem izgalmas eseményeivel és a témához illő stílusával jó olvasmányt is ígér."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!