TÖRTÉNELEM / Magyar történelem kategória termékei
Magyar revízió svéd szemmel. Svéd diplomáciai jelentések Magyarország 1938-1941 közötti revíziós politikájáról

: Magyar revízió svéd szemmel. Svéd diplomáciai jelentések Magyarország 1938-1941 közötti revíziós politikájáról

Kiadás:

Budapest; Stockholm, 2002

Kiadó:

Buda Records

Kategóriák:

Magyar történelem Trianon

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

227 p.

Kötésmód:

papír

ISBN:

9634406602

tartalom:

"Svéd diplomáciai jelentések alapján értékes és érdekes könyvet írt Solymossy Péter a II. világháború előtti és alatti magyar revíziós törekvésekről. Munkája nóvum a magyar történetírásban, hiszen őelőtte a Svéd Országos Levéltárnak ezt a különleges állagát - Vadász Sándor professzor kivételével - úgyszólván senki sem nézte át és egyedül Solymossy dolgozta fel kimerítően. Solymossy teljességre törekedett a magyar revízió svéd diplomáciai értékelésének bemutatásakor. Munkájának elsődleges értéke az eredeti svéd nyelvű diplomáciai jelentések felkutatása, magyarra fordítása és "dramaturgiailag" jól megtervezett összekötő szövegekkel ellátott, gondosan szerkesztett előadása. A szerző emellett sokat tett annak érdekében is, hogy ezt a történész szakmában újnak tekinthető forrásanyagot beágyazza a hazai és kis részben a nemzetközi történeti szakirodalomba, kapcsolódási pontokat keressen és kapcsokat teremtsen az e téren végzett korábbi munkálatok és saját kutatásai között. Ez a tárgyához szenvedélyes igazságkeresésre törekvően közelítő munka sok újat ad Magyarország és a kelet-közép-európai térség II. világháborús történetének megismeréséhez és megértéséhez. Feldolgozása nem provinciális: Magyarországot mindenkor a II. világháború előtti és alatti európai problematika részeként igyekszik láttatni. A magyar revíziós politika és a Hitlerrel kötött szövetség kérdéseit a maguk ambivalenciájában, a kényszerpályák megszabta mozgásterek kihasználásának ördögi dilemmáiban ragadja meg. Ilyen értelemben is hézagpótló mű, amely érdemben tesz hozzá Magyarország máris igen gazdag világháborús szakirodalmához."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!