TÖRTÉNELEM / Magyar történelem kategória termékei
Magyarország 1956

: Magyarország 1956

Fordító:

Kiadás:

Budapest, 1989

Kiadó:

Aura Könyvkiadó

Kategóriák:

Magyar történelem Ötvenhat

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

288 p.

Kötésmód:

papír

ISBN:

9630268698

tartalom:

"Tudom, hogy lesz majd még egy Nagy Imre-per, amelyen rehabilitálnak, és háromszor annyian jönnek el a temetésemre, mint a Rajkéra. Csak attól félek, hogy azok mondják a gyászbeszédet, akik elárultak." Az utolsó szó jogán mondottakat a hivatalos magyar sajtóban és a Fehér Könyvben nem hozták nyilvánosságra, de a forradalomról Nyugaton megjelent csaknem minden kiadvány közli a fenti drámai hangvételű szöveget, amely eredetileg valószínűleg Gosztonyi Péter téves értesülésén alapulhatott. Többé-kevésbé ugyanez a szöveg szerepel Kopácsi könyvében is. Kopácsi természetesen jelen volt a tárgyaláson, mégis úgy tűnik, hogy ezek a szavak soha nem hangzottak el. Hiteles visszaemlékezés szerint Nagy Imre nem élt az utolsó szó jogával; azt mondta, hogy a per körülményei megmutatták: nincs értelme beszélnie. Később azonban, amikor a halálos ítélet kihirdetése után a bíróság a perrendtartás szerint megkérdezte tőle, kér-e kegyelmet, azt válaszolta, hogy nem kér, és őt majd a nemzetközi kommunista mozgalom fogja rehabilitálni.

Állapot:

használt, de jó állapot

Ár:

600 Ftrendelhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!