TÖRTÉNELEM / Magyar történelem kategória termékei
Széttöretett... 70 éve (Trianon, 1920. június 4.)

Széttöretett... 70 éve (Trianon, 1920. június 4.)

Szerkesztő:

Kiadás:

Budapest, 1990

Kiadó:

Eötvös Kiadó

Kategóriák:

Magyar történelem Trianon

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

87 p.

Kötésmód:

papír

ISBN:

9637820264

tartalom:

"Az európai hatalmak egyetértésével 1938. XI. 2. és 1940. VIII. 30. között - etnikai alapon - megvalósított határrevíziókkal megnagyobbodott Magyarország, melynek területe tovább nőtt az 1941. áprilisában, a Teleki Pál öngyilkosságát követően délvidéken megszállt területekkel. Gosztonyi Péter a berni Kelet-Európai Könyvtár igazgatója így ír ezen III. revízióról: "A Nyugat a háború első éveiben még bizonyos érdeklődést tanúsított Magyarország iránt. Az 1938. és 1941. között történt országgyarapítás: részben még 1942-ig, sőt Erdély vonatkozásában 1944-ig Magyarország javára elismerte. Benes mesterkedései és Sztálin - a mai napig érthetetlen - magyarellenessége hangolták át, a reálpolitika jegyében, Londont és Washingtont. Mai napig érthetetlen előttünk a szovjetek Magyarországgal szembeni 'intern' állásfoglalásai, amelyek csak Sztálintól származhattak. Már 1941 decemberében - a Wehrmacht ekkor Moszkva alatt állt! - Sztálin kifejtette Eden brit külügyminiszter előtt, hogy Erdélyt teljes egészében vissza kell adni a románoknak. Ebben az időben magyar csapatok már nem is harcoltak a Vörös Hadsereg ellen, ezzel szemben egy román hadsereg végzett még harci tevékenységet a Krímnél, és Odessza városa fölött a román trikolórt lengette a szél..."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!