TÖRTÉNELEM / Második világháború kategória termékei
A Gestapo története

: A Gestapo története

Kiadás:

Budapest, 1965

Kiadó:

Kossuth Könyvkiadó

Kategóriák:

Második világháború Németország története Nemzetiszocializmus

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

429 p.

Kötésmód:

papír

tartalom:

Az I. Világháborút Németországban a nyugtalanság időszaka követte. Választást választás követett, a kommunisták előretörése megállíthatatlannak tűnt. Ekkor lépett színre Adolf Hitler, s ragadta magához a hatalmat. Ám hogy meg is tarthassa, abban nagy szerepet játszott egy rettegett szervezet: A Gestapo - Geheime Staatpolizei (titkos államrendőrség). Megalakulása Göring nevéhez fűződik, aki felismerte: a nemzetszocialisták ellenségeit egy olyan politikai rendőrséggel, amely korlátlan végrehajtói hatalommal rendelkezik, végleg legyőzhetik. E kötet betekintést nyújt a Gestapo belső hatalmi harcaiba, részletesen foglalkozik szervezeti felépítésével, módszereivel. Bemutatja a kulcspozíciókat betöltő embereket, életrajzukat, jellemüket. A legbővebb anyag a Gestapo franciaországi tevékenységéről szól, hisz a szerző, a francia Jacques Delarue is megjárta a Gestapo börtönét.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!