TÖRTÉNELEM / Második világháború kategória termékei
Az Endre-Baky-Jaross per

Az Endre-Baky-Jaross per

Szerkesztő:

Kiadás:

Budapest, 1994

Kiadó:

Cserépfalvi

Kategóriák:

Második világháború Antiszemitizmus

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

650 p.

Kötésmód:

papír

ISBN:

9638364238

tartalom:

1945. december 17-től 1946. január 7-ig tartott a Zeneakadémia nagytermében a magyar holocaust három főbűnösének népbírósági tárgyalása. Jaross Andor belügyminiszter és két államtitkára, Endre László és Baky László szervezte meg 50 évvel ezelőtt a magyarországi vidéki zsidóság deportálását. Eichmann élete végéig nagy szeretettel, "barátjaként" emlegette Endrét, és büszke volt arra, hogy ilyen rövid idő alatt ilyen sok embert még sehonnan sem sikerült Auschwitzba deportálnia. Ennek a "világrekordnak" a krónikája ez a per. A kötetben csaknem teljes terjedelmében újraközöljük az eredeti tárgyalási jegyzőkönyveket, amelyekhez, mintegy a kötet egyharmadnyi terjedelmében magyarázó jegyzeteket, annotált névmutatót is csatolunk. Előszavában Randolph L. Braham professzor "nélkülözhetetlen forrásmunkának" nevezi a kötetet, olyan műnek, amelyből az érdeklődő olvasó megismerheti a magyar holocaust teljes történetét.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!