TÖRTÉNELEM / Második világháború kategória termékei
Vad égbolt. A B-24-es bombázó fiatal hősei

: Vad égbolt. A B-24-es bombázó fiatal hősei

Fordító:

Kiadás:

h. n., 2002

Kiadó:

GABO Kiadó

Kategóriák:

Második világháború Repülés Hadtörténelem

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

293 p.

Kötésmód:

karton

ISBN:

9639421561

tartalom:

"Stephen E. Ambrose a második világháború eseményeit felidéző számos történeti mű népszerű szerzője ebben a könyvében az amerikai légierő B-24-es nehézbombázóin, az úgynevezett Liberatorokon repülő fiatal hősöknek állít emléket. Ezek az ifjú emberek - legtöbbjük még huszadik életévét sem töltötte be, és a 23-24 évesek már vénemberek voltak a szemükben - az Államok legkülönbözőbb vidékeiről és a legkülönbözőbb társadalmi rétegekből jöttek, zömükben farmer- és munkáscsaládokból származtak, és nemhogy repülőgépet, de sokan még autót sem láttak addigi életükben. És ezek a fiatalok, akik legfeljebb a farmjuktól pár mérföldre lévő középnyugati kisvárosba mentek be a szombat esti táncmulatságra, most pár hónapos kemény kiképzés után a hazájuktól sok ezer mérföldre lévő európai légi támaszpontokról mint pilóták, navigátorok, bombairányzók vagy lövészek indultak nap mint nap 8-10 órás bevetésekre a hatalmas gépmadáron. Ambrose végigkíséri hőseit a zsúfolt, kényelmetlen és balesetveszélyes Liberatorokon végrehajtott, halálos veszedelmeket rejtő küldetéseiken - a gépeknek több mint a felét lelőtte a német légvédelem vagy a vadászok raja, és a hajózók több mint fele megsebesült, fogságba esett vagy meghalt - és lenyűgöző elevenséggel idézi fel hősiességüket, önfeláldozó bajtársiasságukat, amellyel hozzájárultak a náci Németország felett aratott végső győzelemhez. A könyv középpontjában az 1944-ben 22 esztendős George McGovern, a Dakota Queen becenevű B-24-es bombázó első pilótája áll, aki később az Egyesült Államok szenátora lett, és 1972-ben harcba indult az elnöki székért is. A vele készített interjúk képezik a könyv gerincét, és kölcsönöznek hitelességet minden sornak."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!