TÖRTÉNELEM / Művelődéstörténet kategória termékei
A magyar neveléstudomány forrásai

: A magyar neveléstudomány forrásai

Kiadás:

Budapest, 1993

Kiadó:

Országos Pedagógiai Könyvtár és Múzeum

Kategóriák:

Művelődéstörténet Pedagógia

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

345 p.

Kötésmód:

papír

ISBN:

9637644237

tartalom:

"Történelmünk hosszú folyamában a nagy múltú tudományok kiérlelték kutatási forrásaikat, rendszerező, a tájékozódás fáradságos munkáját segítő segédeszközök változatos típusait. Ezen "eszközök eszköze" - vagy ahogyan a bibliográfusi szakma nevezi - a másodfokú rendszerezés is gazdag metodikai, típusalkotó múltra tekint vissza. Az egyszerű regisztratív számbavételtől Malcles asszony elemző-értékelő forrás-lezárásig terjed az a műfaji változatosság, amely elkalauzol kutatót, tanárt, tanárszakos hallgatót a premier információt hordozó dokumentumokig, legyen az elsődleges információ, adat, jogforrás, szakirodalom vagy más. Az UNESCO metainformációról beszél ilyenkor, amelyet "tájékoztatás a tájékoztatásról" körülírással szokás hazánkban megnevezni. Kétségtelen azonban, hogy e guideok, kalauzoko sorában Kosáry Domokos történettudományi Bevezetése emelkedik ki nemzetközileg is, megteremtve a folyamatos, ám igen feszes szövegbe ágyazott forrásleírások műfaját. Jáki László jelen munkája az irodalmat nem csak számba veszi (bár az is lehet elégtétel vagy figyelmeztetés, hogy mindenkinek minden megnyilatkozása megmarad), hanem minden kutatót, állásfoglalót szembesít mások, a kortársak és az elődök gondolatával, eredményeivel, vagy egyszerűen a tényekkel..."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!