A vajastermékeket előállító sütőipari dolgozók ismereteinek bővítése céljából ebben a könyvben röviden vázoljuk a termékek előállításának módszereit és csoportosítását.
A változatos vajastermékeket különböző minőségű búzalisztekből sütik és az anyagnormában előírt mennyiségű járulékos anyagokkal (cukor, vaj, tojás stb.) ízesítik.
A termékféleségek főként a tésztához adott járulékos anyagok (cukor, vaj, tojás stb.) mennyiségében, valamint a tésztakészítés, sütés módjában és a készítmény formálásában különböznek egymástól.
A vajaskészítményeket a járulékos anyagok mennyisége alpján három csoportba lehet osztani. Ezek: egyszerű vajastésztákból készített termékek, jobb minőségű, vajastermékek és kiváló minőségű vajastermékek.
Az első csoportba soroltuk azokat a készítményeket, amelyekben a járulékos anyag mennyisége a liszt súlyának 15 százalékát nem haladja meg. A második csoportba, a „jobb minőségű vajastermékek csoportjába soroltuk azokat a készítményeket, amelyekben a járulékos anyag a liszt súlyának 15-50 százalékát teszi ki. A harmadik csoportba, a „Kiváló minőségű vajastermékek” csoportjába soroltunk minden egyéb vajas készítményféleséget.
MEZŐGAZDASÁG / Élelmiszeripar kategória termékei
J. V. Sejnkman: Vajastésztából készített termékek előállítása
Kiadás:
Budapest, 1954
Kiadó:
Élelmiszeripari és Begyűjtési Könyv- és Lapkiadó Vállalat
Kategóriák:
Terjedelem:
143 p.
Kötésmód:
papír
tartalom:
leírás:
Érvénytelen bélyegzővel.