SZÉPIRODALOM / Népköltészet kategória termékei
Szarvasokká vált fiúk. Román kolindák

Szarvasokká vált fiúk. Román kolindák

Szerkesztő:

Illusztrátor:

Kiadás:

Bukarest (Bucuresti), 1971

Kiadó:

Kriterion Könyvkiadó

Kategóriák:

Népköltészet Román irodalom

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

234 p.

Kötésmód:

egészvászon

tartalom:

"Nincs egyetlen olyan nép sem a földön, legyen a társadalmi fejlődés alacsonyabb vagy magasabb fokán, amelyik ne búcsúztatná az óesztendőt és ne köszöntené az újesztendőt. Minél távolabb tekintünk vissza múltba, vagy minél primitívebb nép körében vizsgálódunk, annál zajosabb, az egész közösséget megmozgató újévi szokásokra lelünk. Az évkezdő ünnepeknek a zajkeltés általános velejárójuk volt, elűzendő az ártalmas, gonosz szellemeket, s biztosítandó ezáltal a következő esztendőre mind az embereknek, mind az anyagi javaknak zavartalan, bőséges gyarapodását: a jólétet és a boldogságot. Napjainkban az egykori zajkeltésnek új magyarázatokkal indokolt kései, szelíd formájaként éjfélkor nemcsak a házról házra járó gyermekek kolompolását, ostorpattogtatását halljuk, hanem a harangok is megszólalnak, sőt - egész modern változatként - az autók hosszas tülköléssel köszöntik az újévet."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!