SZÉPIRODALOM / Orosz irodalom kategória termékei
Háború és béke. I-IV. kötet

: Háború és béke. I-IV. kötet

Fordító:

Kiadás:

Budapest, 1963

Kiadó:

Európa Könyvkiadó

Kategóriák:

Orosz irodalom Regény, elbeszélés

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

4 db.

Kötésmód:

egészvászon

tartalom:

Tolsztoj eredetileg a dekabrista összeesküvésről akart könyvet írni, de anyaggyűjtés közben visszatért a napóleoni háborúk korához. Így alakult át műve a honvédő orosz nép eposzává. A regény eszmeiségét leginkább a három főalak képviseli. Pierre Bezuhov Tolsztoj eszmei fejlődését tükrözi; Andrej herceg a hamis eszményeket követő, majd magára találó orosz nemes figurája; Natasa alakjában az írót a lány természetessége, a néphez való közelsége vonzotta. A regényben benne van az egész 19. század eleji orosz élet: az író pazar bőséggel, hitelesen mutatja be az egész cári udvart, az arisztokrata szalonokat, a csatatereket, a béke és a háború világát, s nemcsak a főalakjait dolgozta ki aprólékos gonddal, hanem a közel ötszáz epizódfigurát is szemléletesen állította az olvasó elé. A mű szerkezetét meghatározza, hogy az egyes sorsok párhuzamosan futnak, majd bizonyos csomópontokban találkoznak. Tolsztoj különös gonddal figyeli az emberi lét örök mozzanatait: születés-szerelem-halál. A Háború és béke közösségi, családi, szerelmi, társasági, háborús regény egyszerre, természeti idillt és véres történelmet, lírát és filozófiát foglal magába: az egyetemes irodalom kivételes alkotása.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!