SZÉPIRODALOM / Orosz irodalom kategória termékei
Színművek 1864-1910

: Színművek 1864-1910

Kiadás:

Budapest, 1966

Kiadó:

Magyar Helikon

Kategóriák:

Orosz irodalom Dráma

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

Lev Tolsztoj Művei

Terjedelem:

559 p.

Kötésmód:

egészvászon

tartalom:

"Kötetünk Tolsztoj nyolc színművét tartalmazza: paraszti mesejátékot, úrcsúfoló szatírát, naturalista népdrámát, lélektani drámát, bölcseleti drámát; műfaja mindnek más, szelleme mindnek közös: a tolsztoji morál, egyikben mint keresés, másikban mint tanítás. A nyolc közül hét az író szellemi fordulata után született; új felismerései megfogalmazásához Tolsztojnak szüksége volt a dráma éles dialektikájára. Azóta is tart a vita: elvont tételeket vagy drámai hősöket ütköztetett-e össze szímnűveiben Tolsztoj. Mi erősebb bennük: az erkölcsfilozófiai lecke vagy az öntörvényű életsorsok ábrázolása? Bizonyos, hogy Tolsztoj elbeszélő művészete hatalmasabb színpadánál, de aligha vitatható, hogy minden darabja egy nagy lélek heves és őszinte mozdulata, s minden dialógusán rajt' rátni a kor legnagyobb orosz írójának erős keze nyomát."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!