TÁRSADALOMTUDOMÁNY (történelem nélkül) / Pedagógia kategória termékei
A beszédpedagógia alapjai

: A beszédpedagógia alapjai

Kiadás:

Budapest, 1982

Kiadó:

Tankönyvkiadó

Kategóriák:

Pedagógia Gyógypedagógia

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

163 p.

Kötésmód:

karton

ISBN:

963175829x

tartalom:

"Ez a tankönyv a Gyógypedagógiai Tanárképző Főiskola hallgatói számára készült, akik hivatásuknak választották, hogy életpályájukon a sérült idegrendszerű gyermekek beszédének kialakításával, fejlesztésével, gyógyításával kívánnak foglalkozni. A könyv azokat az ismereteket tartalmazza, amelyek az emberi közlés és kifejezés, egyszóval a beszéd jellemzőinek, összetevőinek megértésére szolgálnak. Tehát nem tárgyalja a beszéd hibáit, zavarainak korrekcióját és javításuk módját, hanem arra szorítkozik, hogy a leendő gyógypedagógiai tanárt ellássa azokkal az ismeretekkel, amelyekre a későbbi, a kifejezetten logopédiai és szurdopedagógiai tanulmányai során majd építhet. A tankönyvnek tehát alapozó jellegű funkciója van; ezt fejezi ki a címe is. A beszédre vonatkozó ismeretanyag több, egymástól távol eső tudományág eredményeiből alakult ki. A nyelvtudomány eredményein kívül figyelembe kell venni az emberi test működésével foglalkozó tudományokat, az anatómiát és fiziológiát. Sőt a természet- és társadalom-tudományok mezsgyéjén megjelent "kommunikációs" tudomány és információelmélet eredménycinek felhasználásával új szintézist kell teremteni a beszédre vonatkozó ismeretanyagok rendszerezésében. Ezt fejezi ki a tankönyv felépítése."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!