TÁRSADALOMTUDOMÁNY (történelem nélkül) / Pedagógia kategória termékei
A javítóintézet világa

A javítóintézet világa

Szerkesztő:

Kiadás:

Budapest, 2010

Kiadó:

Eötvös József Könyvkiadó

Kategóriák:

Pedagógia Szociológia

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

124 p.

Kötésmód:

papír

ISBN:

9789639955134

tartalom:

"Az elmúlt évtizedekben egyre aktuálisabb probléma a gyermek- és fiatalkori bűnelkövetés, folyamatosan halljuk, látjuk a híreket, miszerint kiskorú követ el erőszakos bűncselekményt. De talán arról kevesebb szó esik, hogy miként is próbáljuk meg kezelni e problémát, a szakmán kívüliek talán nem is ismerik igazán a javítóintézet fogalmát, nem tudják, hogy kik dolgoznak ott, mi történik az itt élő fiatalokkal. Ebben a tanulmánykötetben a javítóintézet világáról írunk: arról, hogy mi is a legfőbb funkciója ennek az intézménynek, milyen pedagógiai szemléletmódban dolgoznak a kollégák, megismerhetjük az itt tevékenykedő pedagógusok munkáját, véleményét a fiatalkori bűnelkövetésről, illetve az itt folyó művészetterápiai munkáról is képet kaphatunk. A javító olyat tud, amit egyetlen más intézmény sem: a bekerülő számára képes megmutatni egy más alternatívát - vallja az egyik kolléga -, ugyanakkor nem vállalkozhat arra, hogy mindenkit megjavít, hisz kettőn - vagy többön - áll a vásár, de mindenképpen törekszik rá, s nyújt is az elinduláshoz szükséges lehetőségeket. Ezekről is szólunk és azokról a nevelőkről, gyermekfelügyelőkről, akik nap mint nap megadják az újabb esélyeket neveltjeiknek. Tanulmánykötetünk többéves szakmai és emberi barátság gyümölcse: sokat tanultunk az itt dolgozó kollégáktól, és örömünkre szolgál, hogy megismertethetjük őket és a javítóintézeti világot egyetemi, főiskolai hallgatókkal, a téma iránt érdeklődőkkel."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!