TÁRSADALOMTUDOMÁNY (történelem nélkül) / Pedagógia kategória termékei
A pedagógiai pszichológia

: A pedagógiai pszichológia

Kiadás:

Budapest, 1981

Kiadó:

Tankönyvkiadó

Kategóriák:

Pedagógia Pszichológia

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

691 p.

Kötésmód:

karton

ISBN:

963175300x

tartalom:

˝A dolgok logikájából következik, hogy a nevelés kérdéseiről való mindenféle elmélet, s a mindennapi pedagógiai gyakorlat is feltételez valamiféle elképzelést az emberi pszichikumról és annak működéséről. A pszichológia és a pedagógia szoros kapcsolatát megfigyelhetjük már az ókori filozófusoknál is amikor még a pszichológia és a pedagógia egyaránt embrionális állapotban élt együtt a bölcselet "méhében". Jó példa erre Platón pedagógiai rendszere, amelyben a lélek három részének (értelmes, vágyó, érző lélek) megfelelően építi ki a három társadalmi osztály (filozófusok, katonák, munkások) pedagógiáját, más-más erényeket (bölcsesség, bátorság, mértékletesség) állítván a nevelés elé elérendő célul. Platón pedagógiai rendszere klasszikus példája egyébként nemcsak a filozófiai (etikai), pszichológiai, szociológiai és pedagógiai eszmék tökéletes megfeleltetésének, hanem a pedagógiai elmélet gazdasági, társadalmi, politikai determináltságának is...˝

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!