TÁRSADALOMTUDOMÁNY (történelem nélkül) / Pedagógia kategória termékei
A pedagógus és az élet

: A pedagógus és az élet

Kiadás:

Budapest, 1984

Kiadó:

Tankönyvkiadó

Kategóriák:

Pedagógia Pszichológia

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

Korszerű Nevelés

Terjedelem:

133 p.

Kötésmód:

papír

ISBN:

9631769577

tartalom:

"Nem az iskolának, hanem az életnek tanulunk". Ezt a jelszót eredetileg latinul ismertem meg diákkoromban, s ha visszagondolok, azt hiszem éppúgy nem értettem belőle semmi közelebbit, mint azokból a szállóigékből, amelyeknek csak szellemes szójátékai voltak feltűnők vagy amelyeket valamilyen nyelvi-nyelvtani tanulság miatt kellett könyv nélkül is megtanulni... Magam akkor kezdtem alaposabban gondolkozni e szállóige jelentéséről, amikor már nemcsak tanultam, hanem tanítottam is - leendő pedagógusokat. S egy évnyitó alkalmával idézve, rádöbbentem, hogy ha ezt ennyire hangsúlyozni kell, akkor tényleg ellentét van a két fogalom között. Mit is kellene tenni, hoy nemcsak a tanulás és az élet, hanem a tanítás és az élet is közelebb kerüljön egymáshoz? Ennek a töprengésnek eredménye ez a könyv. Nem áll egyedül, hiszen az elmúlt évszázadokban újra és újra megvizsgálták ezt a kérdést, mégsem látszik időszerűtlennek újabb elővétele. Természetesen nem hiszem, hogy én oldom meg ezt az évszázados problémát! Csupán megívom az olvasót olyan együtt gondolkodásra, amelyre itt és most, ma keressük a választ."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!