TÁRSADALOMTUDOMÁNY (történelem nélkül) / Pedagógia kategória termékei
A reménység peremén. Elvált szülők gyerekei

: A reménység peremén. Elvált szülők gyerekei

Kiadás:

Budapest, 1996

Kiadó:

Fekete Sas Kiadó

Kategóriák:

Pedagógia Pszichológia

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

231 p.

Kötésmód:

papír

ISBN:

9638254246

tartalom:

"Helmuth Figdor nemzetközi hírű osztrák gyermekpszichológus könyvének témája rendkívül aktuális: hogyan alakul a válási árvák sorsa, milyen - esetleg sokkal később, nem egyszer fiatal felnőtt korban tudatosult-tudatosítható - válságokon, kríziseken mennek keresztül, mire (kedvező esetben) valamelyes lelki egyensúlyra tesznek szert. Az esetleírások s az azokból levont tanulságok az elvált szülőket is szembesítik önmagukkal, rávilágítanak, hogyan próbálják önmaguk előtt is elfedni a gyermek válásélményét. A fejlődéslélektani szempontok alapján szerkesztett mű az események időrendjét követi, közben a szerző kitér a pszichoanalitikus elmélet egyes alapfogalmainak ismertetésére is. A könyv tehát szakértő, ám a nem szakmai felkészültségű olvasó által is érthetően fogalmazott segítséget nyújt az akut válságállapot megoldásához. A fordító, aki maga is gyakorló szakember, úgy véli "szinte mindegy, hogy a történések Bécsben vagy Budapesten játszódtak le". Kivéve egyetlenegy motívumot: az anyaggyűjtés egy, a kutatás céljaira berendezett pszichológiai tanácsadóban - a bécsi Berggrasse 19-ben, Freud egykori rendelőjében történt. "

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!