TÁRSADALOMTUDOMÁNY (történelem nélkül) / Pedagógia kategória termékei
Első óvodáink életéből 1829-1833

Első óvodáink életéből 1829-1833

Szerző:

Kiadás:

Budapest, 1984

Kiadó:

Tankönyvkiadó

Kategóriák:

Pedagógia Néprajz Szociológia

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

182 p.

Kötésmód:

papír

ISBN:

9631775364

tartalom:

"E kötet szerzői az első három budai és az első pesti, valamint a nagyszombati kisgyermekiskola keletkezésének időszakából fennmaradt legfontosabb dokumentumok bemutatásával kívánnak ennek a hézagnak a kitöltéséhez hozzájárulni. Eljárásuk, a dokumentumok kezelésének módja némileg eltérő. A legelső négy hazai kisgyermekiskola hétköznapjainak, nevelőinek, növendékeinek, berendezésének, de mindenekelőtt életének-munkájának lehető részletes ismertetésére vállalkozik az egyik tanulmány - egykorú híradások és kéziratban fennmaradt adatok alapján. Ehhez csatlakozik a Brunszvik Teréz hagyatékában található iratokból készült válogatás. A másik tanulmány középpontjában egyetlen terjedelmes és fontos dokumentum, Rehlingen Antalnak, a nagyszombati kisdedóvó intézet első tanítójának naplója áll. A naplószöveget azonban nem folyamatosan, hanem a napról napra rendszeresen vezetett feljegyzések minden lényeges részét magában foglaló tematikus összeállításban közli."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!