TÁRSADALOMTUDOMÁNY (történelem nélkül) / Pedagógia kategória termékei
Tanítsd gyermeked önfegyelemre. A

: Tanítsd gyermeked önfegyelemre. A "kézi vezérlés" helyett - otthon és az iskolában

Kiadás:

h. n., 1995

Kiadó:

Studium Effektive Kiadó

Kategóriák:

Pedagógia Pszichológia

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

310 p.

Kötésmód:

papír

ISBN:

9638279052

tartalom:

˝P.E.T. - A szülői hatékonyság fejlesztése című nagy sikerű könyvében Thomas Gordon a szülő-gyermek kapcsolat új értelmezését, és e ˝filozófia˝ gyakorlati készségtárát adta kezünkbe. Gyakran hallom P.E.T.-csoportot végzett szülőktől, hogy mindez olyan ˝gömbölyű˝, hogy szinte nem akad problémájuk, melyet ˝gordonosan˝ fel ne dolgozhatnának. A szerző most a szülőket és a tanárokat naponta foglalkoztató kérdést járja körül: a fegyelmezést. Miért nem válik be a hagyományos fegyelmezés a családokban és az iskolákban? Hogyan hathatunk mégis gyermekeink viselkedésére? Dr. Gordon vizsgálati eredmények, pszichológusi tapasztalok és saját családi élményei alapján elveti a büntetés és a hatalom bevetését. Mindezzel újabb problémákat idézünk elő - a lázadástól kezdve a depresszióig - ideje hát más alternatíva után nézni; ajánlja a szerző. Kiderül, hogy nem csak a szigorúság és az engedékenység közül választhatunk. Van itt egy harmadik megközelítés, mely mind a felnőtt, mind a gyerek számára az igényeket kielégítő megoldásokkal és megegyezéssel végződik. Hatására a gyerekekben kialakul az önfegyelem, a felelősségérzet, az együttműködés és a mások iránti figyelmesség mérhetetlenül fontos készsége. Megnő a gyerekek önbizalma is, mely alapfeltétele a szellemi egészségnek és a tanulási sikereknek.˝

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!