TÖRTÉNELEM / Politika kategória termékei
A cenzúra esztétikája

: A cenzúra esztétikája

Kiadás:

Budapest, 1991

Kiadó:

Magvető Kiadó

Kategóriák:

Politika Esztétika

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

144 p.

Kötésmód:

papír

ISBN:

9631418278

tartalom:

"A cenzúra nemcsak politika, hanem esztétika is, nemcsak "ott fenn" csinálják, hanem "itt lenn" is. Haraszti Miklós éleselméjű, keserű könyvét a legmélyebbre hatoló beszámolók között tartom számon napjaink konzervatív és parazita kultúrájáról - a "mi" kultúránkról is, nemcsak az "övékéről"! Olyan könyv ez, amelytől bölcsebbé válunk, és kevésbé lehangolttá. Nélkülözhetetlen olvasmány. Ha valami rádöbbentő erejű, ez bizonnyal az. Haraszti műve, A cenzúra esztétikája tökéletesen megváltoztatja a mi nyugati vélekedéseinket a kommunista cenzúráról. Fényes az iróniája és az aforizmái... Haraszti túl jól érti a rezsimet ahhoz, hogy a bürokraták megbízhassanak benne. A kukacos alma ismerős jelenség, barátságos klisé. Haraszti Miklós lenyűgöző esszéje a megrontás magasabb fokáról tudósít. Arra emlékeztet bennünket, hogy amikor a kukac megette az almát, már nincs kukac az almában: az alma van a kukacban. ha tehát eleget falatozunk a kukacból, esetleg megízlelhetjük a gyümölcsöt is. Jó étvágyat!"

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!