TÖRTÉNELEM / Politika kategória termékei
A harmadik út

: A harmadik út

Kiadás:

Budapest, 1990

Kiadó:

Püski Kiadó

Kategóriák:

Politika

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

143 p.

Kötésmód:

papír

ISBN:

9637845194

tartalom:

˝Hát igen, a harmadik út. Nem hiszem, hogy van magyar fogalom, melyet annyiszor és annyiféleképp értelmeztek volna félre, mint ezt. Néha csak tudatlanságból: máskor, az esetek nagyobb részében, eltökélt rosszindulattól hajtva; s jó ideje már szolgalelkűségből is, hogy aki kész az ilyesmire, buzgón megfeleljen a felsőbbség óhajának. S e többféle indítékú félreértelmezés nemcsak odahaza dívik, immár csaknem kodifikáltan, idekint is gyakran tapasztalható. Így érdemes alaposabban járni a végére, miről is volt itt szó. Mert jórészt csak volt. E fogalom a két háború közti Magyarország belső és külső viszonyai közt keletkezett, törekvést hordozó válaszként rájuk, s ezek eltüntével e korhoz kötött értelme is megszűnt. Ami érvényes mégis továbbment belőle a háború utáni idők új körülményei közé, az a puszta igény volt, történelmünkben gyökerező, mely eredetileg létrehozta. Én azonban, egyelőre, csak a két háború közti harmadikutas törekvés keletkezéséről és értelméről kívánok itt szólni.˝

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!