TÖRTÉNELEM / Politika kategória termékei
Kell-e az államot lerombolni?

: Kell-e az államot lerombolni?

Kiadó:

Kairosz Kiadó

Kategóriák:

Politika

Terjedelem:

316 p.

Kötésmód:

papír

ISBN:

9639568724

tartalom:

"Az ember nehezen érti azt, hogy például miért volt bűn egykor a politikai status quot védeni, s miért érdem ma a populista felforgatás ellen fellépni? Miért megbocsáthatatlanok régi politikusok és tulajdonosok vétkei, és miért érthetők és magyarázhatók meg a mai hatalmasok struktúravédő lépései? Vagy forradalmár az ember mindig és minden igazságtalansággal szemben, vagy ezt a szép történelmi legitimációt – amelyet persze e sorok szerzője éppen nem tart olyan szépnek – el kell felejteni. A hitnek vagy a nemzetnek változó körülmények között is van folyamatossága, s az egyén ezért kötődhet hozzájuk, de ha a forradalom a „haladás", az immár sok egyenlőtlenséggel/igazságtalansággal megbékélt „humanisták” mitől „progresszívek” változatlanul? Vagy netán arra kell gondolnunk, hogy az igazság bizonyos emberekhez, csoportokhoz és érdekekhez van kötve? Amíg bizonyos emberek és érdekek nem érvényesülhettek uralmilag, addig forradalminak kell lennie a történelemszemléletnek és az ítélkezésnek, aztán, ha ugyanezek már hatalmon vannak, akkor minden emancipációs mozgás vagy uralomra törő irányzat fejlődésellenes. Különösen elképesztő ez a struktúra-konzervatív (kommunista vagy libertinus) gondolkodás akkor, ha meggondoljuk azt, hogy a „haladás" és a „fejlődés", tehát elvileg a mozgás, a változás nélkül a mindig létező szegényeknek, hátrányos helyzetűeknek a valóságban nem lehet ígérni semmit. Nos, valószínű az, hogy az okosabbak közül néhányan észrevették ezt az ellentmondást, s ezért a mai modern uralmi, status quós baloldal bevetette a virtuális mozgás és fejlődés csodafegyverét, amely a médiavilágban zajlik. Egymást váltó – lényeget nem érintő – divatok, álviták és manipulált mozgalmak sokaságának kell elfedni a változatlanságot – egyrészt. Másrészt viszont démonizálva felnagyított ellenfelek/ellenségek ellen harcolva, s azokat naponként legyőzve kell haladást előállítani a humanizmus jegyében."

Állapot:

használt, de jó állapot

Ár:

1 800 Ftrendelhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!