TÖRTÉNELEM / Politika kategória termékei
Arat a magyar. A szociálpolitikai értesítő és a fejlődés-tanulmányok sorozat különszáma

Arat a magyar. A szociálpolitikai értesítő és a fejlődés-tanulmányok sorozat különszáma

Kiadás:

Budapest, 1988

Kiadó:

MTA Szociológiai Kutató Intézete

Kategóriák:

Politika Szociológia

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

353 p.

Kötésmód:

papír

tartalom:

"1986 ősze óta Magyarországon sok minden változott. Szinte robbanásszerű, ahogyan kimondhatóvá váltak korábbi tabuk, színesek az újságok, a folyóiratok és a TV-műsorok, gombamódra szaporodnak a vitakörök és az ónazonosságukat kereső társadalmi szervezetek. Sohasem látott pezsgés van - és közben fuldoklunk. Két évvel ezelőtt még ölre-menő viták folytak azon, hogy vajon válság van-e egyáltalán, s ha van, akkor "csak" gazdasági természetű-e a válság vagy mélyebbek és általánosabbak a gyökerei. Ma, 1988 őszén mindez már nem intellektuális, nem is politizálási vagy "reform"-kérdés. Az "ötleteink" nem elegendőek. Az útkeresés nem egyszerűen intellektuális kérdés, a "jó gondolat" meg-találásának feladata. Mindannyian érezzük: újfajta viszonyaink, érintkezési formáink, szerepeink és magatartásaink szenvedésteli megteremtése hozhat csak kiutat. S ezt el sem lehet kezdeni kommunikáció nélkül. Az Olvasó fogadja tehát kötetünket ekként: itt mindenki bajban van, csak ki-ki máshogy értelmezi, mi a baj, mi az ő baja, és mi a másoké."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!