TÖRTÉNELEM / Politika kategória termékei
Európa tündöklése és bukása

: Európa tündöklése és bukása

Kiadás:

Budapest, 1999

Kiadó:

Scolar Kiadó

Kategóriák:

Politika Egyetemes történelem

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

351 p.

Kötésmód:

karton

ISBN:

9639193054

tartalom:

˝A. J. P. Taylor iróniával, humorral, s olyan sajátos közvetlenséggel szemléli a történelmet, mintha az napjaink és személyes történetünk lenne. Az Európa tündöklése és bukása című esszégyűjteményében személyeken, jelentős eseményeken keresztül rajzolja elénk Európa majd százötven éves történetét. Ebben az időszakban, melyben Európa a világ ura volt, majd hatalma véget ért. Háborúiban vérzett-e ki, vagy egyszerűen mások felfejlődtek hozzá, majd túlléptek rajta? Rengeteg kérdés merülhet fel, ha e korszakot vizsgáljuk. Taylor színes portrét fest olyan vezetőkről, akiket eddig a tananyag merev hálóján át láthattunk. Embereket mutat be, akiket az adott kor kiválasztott, hogy ők formálják a jövőt. Metternich, Ferenc József, Lenin, Hitler, forradalmak, háborúk véget nem érő sorozata, új filozófiák, új államformák megjelenése. Minden átalakult, s a változások közepette valahogy megkopott a dicsfény, elveszett a hatalom. Érdekessége a könyvnek, hogy diplomáciatörténeti csemegéket tartalmaz, melyek bizony sok-sok tanulsággal szolgálnak napjainkban is.˝

leírás:

Az első szennylapot kitépték.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!