TÁRSADALOMTUDOMÁNY (történelem nélkül) / Pszichológia kategória termékei
Pszichológiai tanulmányok III.

: Pszichológiai tanulmányok III.

Kiadás:

Budapest, 1961

Kiadó:

Akadémiai Kiadó

Kategóriák:

Pszichológia

Terjedelem:

811 p.

Kötésmód:

egészvászon

tartalom:

Immár harmadízben jelent meg a pszichológiával foglalkozó magyar kutatók tanulmányainak gyűjteményes összefoglalása. Ez a kötet ötven tanulmányt tartalmaz, felölelve a pszichológia széles területeit. Az egyes témák: a tudat vizsgálata Vigotszkij munkáiban; a személyiségtényezők; a problémamegoldó gondolkodás; állatkísérletek-, az egyensúlyérzékelés; az akarati kitartás; a feltételes kapcsolatok típusai; a vizuális lokalizáció; a tanulók erkölcsi fogalmai; a tanulók időszemlélete; a gyermeki csoportok kialakulása; földrajzi fogalomkör vizsgálata; a mérés problémája; az érzelmek felismerése; vasgyári dolgozók kulturális érdeklődése; a balesetek pszichológiai problémái; a fáradtságvizsgálat; az orvos és a társadalom; a limbikus lebeny pszichológiai kérdései; farmako-pszichológiai vizsgálatok; Bolyai János patográfiája; a tudat vizsgálata; laringektomiások beszédpszichológiája; beszédzavarok etiológiája; vak gyermekek társas magatartása; retardált gyermekek érzelemvizsgálata; kriminálpszichológai problémák; magatartási rendellenességek; csoportos pszichoterápia; a személyiség-elmélet a nevelési tanácsadó gyakorlatában; pubertáskori érzelmi katasztrófa; fa; az intelligencia-szerkezet változásai; a diagnosztika elmélete; anya-gyermek kapcsolat; stb. A tanulmányokat a pszichológiával foglalkozó magyarországi intézetek munkásságát bemutató ismertetések és a magyar szerzők utóbbi években megjelent pszichológiai munkáinak bibliográfiája követi. A kötet nemcsak a pszichológia tudományának műveléséhez nyújt segítséget; az olvasóközönség széles rétegeit is felvilágosítja a pszichológia problémáiról és azok megoldásainak fülönféle lehetőségeiről.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!