SZÉPIRODALOM / Regény, elbeszélés kategória termékei
Századvég Bukarestben

: Századvég Bukarestben

Fordító:

Kiadás:

Bucuresti, 1988

Kiadó:

Kriterion Könyvkiadó

Kategóriák:

Regény, elbeszélés Román irodalom

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

449 p.

Kötésmód:

karton

ISBN:

9630746727

tartalom:

Nincs még egy könyv a román irodalomban, amely ilyen tökéletes látleletet nyújtana a kispolgár felkapaszkodásáról, mint a Századvég Bukarestben. Az író már-már tudományos pontossággal, a tudóshoz illő lassú alapossággal, szinte lépésről lépésre követi hőse, a múlt század végi Bukarest külvárosából kikerült, tanulatlan, de éles eszű és józan ítéletű Iancu Urmatecu felemelkedését a levéltáros kétes egzisztenciájából a földbirtok-tulajdonos biztos társadalmi rangjáig. Ez az architektúrájával Thomas Mann Buddenbrook házára, helyzet és jellemrajzával pedig Balzac regényeire emlékeztető mű a számos fő- és mellékszereplő szétágazó életútjának sűrű szövésű, drámai töltetű ábrándozásával, a cselekmény helyszínét képező főváros utcáinak, külnegyedeinek, parkjainak, lakásbelsőinek színes, finom vonású rajzával a századforduló román társadalmának realista freskója, s egyben művészi tükre annak a gyökeres történelmi átalakulásnak, amelynek folyamán a hanyatló arisztokrácia helyét egyre inkább a polgárság foglalja el.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!