TÖRTÉNELEM / Régészet kategória termékei
Az indoeurópai népek őstörténete

: Az indoeurópai népek őstörténete

Kiadás:

Budapest, 1991

Kiadó:

Gondolat Könyvkiadó

Kategóriák:

Régészet Egyetemes történelem

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

314 p., 12 tbl.

Kötésmód:

egészvászon

ISBN:

9632824180

tartalom:

˝Az indoeurópai nyelvcsaládhoz tartozó, ma is beszélt önálló nyelvek száma meghaladja az ötvenet. Ma Földünk túlnyomó részén ezeket használják. A kérdés magától adódik: honnan származnak az indoeurópai nyelveket beszélő népek, volt-e közös őshazájuk, ha igen, hol és mikor érhető el biztos történeti nyomuk. Makkay János munkája az indoeurópai eredet, művelődéstörténet, módszertan, nyelvészet eddigi tudományos eredményeinek pontos és teljes összefoglalása, egyéni rendszerezése. Az indoeurópai népek őstörténete bizonyos pontokon összekapcsolódik a finnugor népekével, hiszen a két nyelvcsalád népei sok évezreden át szomszédok voltak Skandinávia és az Urál között, és azok ma is, kelet és nyugat között. Az olvasó az európai őstörténeti kutatás kézikönyvét tartja a kezében, amely Európához tartozásunk fontos szálaival ismertet meg.˝

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!