SZÉPIRODALOM / Spanyol irodalom kategória termékei
A közönség ; Címtelen színdarab

: A közönség ; Címtelen színdarab

Fordító:

Illusztrátor:

Kiadás:

Budapest, 1981

Kiadó:

Magyar Helikon

Kategóriák:

Spanyol irodalom Dráma

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

91 p.

Kötésmód:

karton

ISBN:

963207808x

tartalom:

A közönség 1930-ban, Lorca "szürrealista" korszakában keletkezett, és az egyetemes színház egyik legnagyobb újítójává avatja szerzőjét. Mert ebben a műben - amelyet Lorca előadhatatlannak tartott, hisz "nincs olyan társulat, és nincs olyan közönség, amely eljátsza-ná, illetve végignézné" - Lorca az avantgarde színház, a kegyetlen színház, az abszurd, az underground vakmerő és zseniális előfutárának bizonyul, amikor szembeállítja az őszinte színházat a hazug színházzal, és a nemi azonosságra és különbségre nem tekintő, egyetemes szerelmet, az erkölcs forradalmát ágyazza költői prózájának gazdagon rétegezett jelképrendszerébe. A Címtelen színdarab Lorca utolsó színpadi töredéke, 1936-ból való. Megint csak a művészet és a valóság viszonyát tárgyalja, de már a spanyol polgárháború kitörését megelőző feszültség, a társadalmi forradalom légkörében.

Állapot:

használt, de jó állapot

Ár:

1 300 Ftrendelhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!