MŰVÉSZET / Szobrászat kategória termékei
Köztéri szobraink

: Köztéri szobraink

Kiadás:

Budapest, 1986

Kiadó:

Gondolat Könyvkiadó

Kategóriák:

Szobrászat Művészettörténet

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

160 p.

Kötésmód:

papír

ISBN:

9632817095

tartalom:

"Ki nem lepődött meg jártában-keltében egy újonnan felállított szobron, ki nem állott meg értetlenül egy számára megfejthetetlen monstrum előtt, ki nem bosszankodott patetikusan semmitmondó, sablonos szobor láttán? Ki nem örült egy megkapó, szuggesztív látványélményt nyújtó, harmonikus, teret szervező szoboralkotásnak? Köztéri szobraink esztétikai hatása, elhelyezése, funkciója valóban közügy. Kérdés, hogy jól vagy rosszul képviselik-e ezt a közügyet, új, fejlődő magyar társadalmunk ügyét, a jelképteremtés, a megemlékezés, a díszítés, a gyönyörködtetés ügyét? Wehner Tibor fiatal író és művészettörténész tanulmányában arra vállalkozott, hogy számbavegye és értékelje a felszabadulás utáni magyar szobrászat alkotásait, legfőbb tendenciáit, hibáit és kiemelkedő eredményeit. A kötet részben pótolni igyekszik a mindmáig hiányzó művészettörténeti összefoglalást, láttat és látni tanít, annak érdekében, hogy köztéri szobrászatunk valóban közüggyé váljon."

Állapot:

használt, de jó állapot

Ár:

800 Ftrendelhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!