TÁRSADALOMTUDOMÁNY (történelem nélkül) / Szociológia kategória termékei
A szociológiai kutatás módszertana. Általános problémák

: A szociológiai kutatás módszertana. Általános problémák

Fordító:

Kiadás:

Budapest, 1981

Kiadó:

Közgazdasági és Jogi Könyvkiadó

Kategóriák:

Szociológia

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

437 p.

Kötésmód:

egészvászon

ISBN:

9632210891

tartalom:

"Stefan Nowak könyve, a szociológiai kutatás módszertanának általános vonásait ismertetve, megkísérli ezt az egységbe foglalást. A mű először azt tárgyalja, hogy miképpen fogalmazható meg a társadalomkutatás számára a probléma és a társadalmi jelenségek természete, majd a továbbiakban szemügyre veszi a társadalmi jelenségeket, az elemzésük során használt fogalmakat és azokat a tételeket, amelyekben ezek a fogalmak jelentkeznek. Ezt követően foglalkozik az állítások megalapozásával kapcsolatos problémákkal az empirikus társadalomkutatásban, valamint azokkal a nehézségekkel, amelyek a jelenségek magyarázatával és a különböző elméletalkotási módokkal függenek össze. A mű végül az események előrejelzésének és a kutatási eredmények gyakorlati alkalmazásának különböző kérdéseit tárgyalja. A könyv a társadalomtudományok korszerű módszertanának eredményeit olyan mértékben adja közre, amilyen mértékben a szocialista társadalomban tevékenykedő szociológusnak arra szüksége van. A szerző egyrészt kiemeli a szociológia és a többi tudomány közös vonásait, másrészt elkülöníti a szociológiára jellemző sajátos módszertani vonásokat, hangsúlyozva, hogy a szociológia egyrészt felhasználja a többi tudomány már kipróbált módszereit, másrészt viszont a szociológia sajátos helyzetekben és problémák megoldásakor nem támaszkodhat a többi tudományra."

leírás:

Megjelent 2500 példányszámban.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!