TÁRSADALOMTUDOMÁNY (történelem nélkül) / Szociológia kategória termékei
Cirkuszkutatás 2008-2009

Cirkuszkutatás 2008-2009

Szerkesztő:

Kiadás:

Budapest, 2009

Kiadó:

Jószöveg Műhely Kiadó

Kategóriák:

Szociológia Vegyes művészet

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

Jószöveg Könyvek

Terjedelem:

183 p.

Kötésmód:

papír

ISBN:

9789637052927

tartalom:

"A populáris kultúra legpregnánsabb jelensége, a cirkusz mindenekelőtt azért érdemel figyelmet, mert a maga szinte teljes feltáratlanságával zavaró fehér foltnak számít a kultúratudományok területén. A társadalomtudomány egyik legfőbb feladata a forgalomban lévő hétköznapi ideologikus hazugságtömeg detektálása és működési elveinek feltárása, a társadalmi szintű elfojtások felszínre hozatala. Nem kétséges, hogy a cirkusszal kapcsolatban nagyon is felmerül egy ilyen társadalmi szintű elfojtás lehetősége a korábban jól bevált prefreudiánus stratégia szerint: amiről nem beszélünk, az nincs is. Az államilag fenntartott tudományos intézmények hálózata felöleli a kultúra valamennyi ágának vizsgálatát, kivéve a cirkuszét. A Magyar Cirkusztörténeti és -elméleti Kutató Alapítvány (McTEKA) ezt a hiányt pótolni ugyan nem tudja, ám a pótláshoz szükséges előfeltételeket megteremtette, az elmúlt öt évben lefektette a "cirkusztudomány" alapjait. S minden második évben közkinccsé teszi konferenciáinak legújabb kutatási eredményeit miként ebben a kötetben is."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!