TÁRSADALOMTUDOMÁNY (történelem nélkül) / Szociológia kategória termékei
Nemzet és társadalom (Bevezetés az etnoszociológiába)

: Nemzet és társadalom (Bevezetés az etnoszociológiába)

Kiadás:

Budapest, 2005

Kiadó:

Heraldika Kiadó

Kategóriák:

Szociológia

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

280 p.

Kötésmód:

karton

ISBN:

9639204382

tartalom:

Csámpai Ottó 1952-ben született Nyitracsehin. A szociológiához vezető útja bonyolult és ellentmondásos volt. Felsőfokú katonai végzettséggel rendelkezik és a prágai Károly Egyetem bölcsészkarán folytatott posztgraduális tanulmányokat. 1988-ban megkapta a filozófiai tudományok kandidátusa tudományos fokozatot, 2001-ben habilitált. Főleg magyar nyelven publikál, de számos cikke és tanulmánya jelent meg a környező országokban. Az első könyve "Viharvert nemzettudat" címmel 1994-ben jelent meg Pozsonyban, amely a nemzeti-etnikai azonosságtudat problémáit vizsgálta Zuboralja magyar falvaiban. Ezt további két könyve követte. Az elsők között kezdte a pedagógiai tevékenységben és tudományban használni az etnoszociológia fogalmat, amelynek reális tartalmat is adott. Hosszabb ideig működött a pozsonyi Szlovák Műszaki Egyetemen, emellett a Nagyszombati Egyetem és a budapesti Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetem meghívott előadója volt. Jelenleg a Trencséni Egyetem tanszékvezető tanára. Több szociológiai kutatást végzett Szlovákia magyarlakta területein. 1994-től a Zürichi Magyar Történelmi Egyesület elnökségi tagja, majd 1996-tól a dísztagja. A legnagyobb intellektuális élménye az ókori Mezopotámia története, mitológiája és a sumer nyelv tanfolyamán való részvétel a Buenos Auresi Institutio Universitario de Altos Estudios Orientales szervezésében.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!